Gråsiskener

 

Ret lys stor gråsisken

 

Der er mange gråsiskener i omløb. I dag var der flokke i både Klaksvík og Árnafirði. Langt de fleste var typiske store gråsiskener, men der var også to fugle, der var lidt anderledes. Den ene var mørkere og den anden var lysere. Men ikke nok til at det var andet end variation indenfor stor gråsiskenkomplekset, som for øvrigt er yderst komplekst. I får lige et par fotos.

Typisk stor gråsisken

 

Ret mørk stor gråsisken

Ret mørk stor gråsisken - samme som lige ovenfor

 

Nå, ifølge SU’s uofficielle talerør er kvoten for store måger opbrugt ind til 2020, så jeg må passe på, at det samme ikke sker for gråsiskenerne. Alt andet lige ville det være rart med en letbestemmelig raritet – bare en hvidkindet værling eller en ismåge 🙂

SiO

 

 

 

Advertisements

One comment on “Gråsiskener

  1. Peter H. Kristensen says:

    Hej Silas
    Uden at kunne sige det med sikkerhed, det tillader dette billede ikke, synes jeg nu den lettende hvidvingede ligner en kumliens. Den har meget mørke yderfaner på håndsvingfjerene. På undersiden af hånden ser det ud til den har tegning ala havterne eller thayers, altså mørkere spidser. derudover har den meget mørke store hånddækkere ligesom kroppen er meget mørk. Ligeledes er den meget sortnæbbet og jeg fornemmer lidt et andet indtryk i ansigtet – så hvis du har flere billeder kunne det være spændende at se, om mine gætterier holder stik.

    MVH

    Peter H. Kristensen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s