Svínoy

I dag var jeg en tur ude på Svínoy. Jeg havde håbet på et krognæb – for med 70+ på Utsira, så skulle de da kunne komme. Men nej, der var ikke nogen krognæb. Til gengæld var der rimeligt fald datoen taget i betragtning. Hele 6 gransangere, hvoraf 4 var grå tristis-typer fouragerede ivrigt i det gode vejr. For ja, vejret var virkelig godt med sol og blå himmel. Det sure er så bare, at solen gik om bag bjergene kl. 12, og så var der jo kun skygger.

Men der var ikke kun gransangere. En skovhornugle lettede fra et grantræ og lavede flyveopvisning over bygden mens den blev jaget af de lokale krager. En enkelt enkeltbekkasin blev flushet fra en grøft og en enkelt sangdrossel fouragerede sammen med vindrosslerne og en sen hvid vipstjert fouragerede på en mark. Så der var da lidt fugle, men ikke noget at skrive hjem om. Dette var nok sidste tur derud i år. Men øen har bestemt ikke skuffet. 10 gange har jeg været derude, og det har givet spottesanger, rosenbrystet tornskade, hvidsisken, lille gråsisken, karmindompap 2, høgesanger 5, et par bryn og skovsanger 2. Så det er acceptabelt.  Og sidste år gav øen pallas græshoppesanger, hvidskægget sanger, nordsanger, sandsynlig buskrørsanger foruden de obligatoriske høgesangere, bryn og karmindompapper. Det er virkelig et sted, der skulle have en fuglestation ala Fair Isle… for hvis 20 obs-dage på to år kan give alt det, så må der da være så meget mere derude…

Today I went to Svínoy and found a long-eared owl, a song thrush, a jack snipe and a white wagtail – but no pine grosbeaks.

SiO

 

SiO

Advertisements

2 comments on “Svínoy

  1. Ragnar smith says:

    Ja gad vide om jeg kunne lokke bedsteforældreren med på en tur til øen.

    MVH Ragnar

  2. birdingfaroes says:

    Ja, det ville da være en fin ide! Både forår og efter kan være rigtig gode årstider på Svínoy!

    SiO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s