Same old story

 

Ennissvartur tyrningur

 

OK, plat overskrift. Men i mere end én forstand er der tale om “same old story”. Sidste efterår var der ad. citronvip – det samme i år. Sidste efterår var der tundrapiber – det samme i år. Sidste år var der kernebider – det samme i år. Sidste år var der 1k blåhals – det samme i år… men ok, det er jo ret forventet. Med den forøgede dækning af Færøerne de seneste år er mønstre for sjældnere arter ved at tegne sig tydeligere… og i takt med at min fø-liste vokser bliver flere og flere af su-fuglene blot årskrydser og ikke nationale krydser.

 

Hermiljómari

 

Det var det første deja vu. Det andet kom i dag. Julianna, børnene (herligt at skrive i flertal:-) og jeg tog en heldagstur til Svínoy. Vi ville blot nyde øen, fiske lidt, cykle, trille og gå nogle ture og ellers slappe af – og så var kameraet og kikkerten med, for øen skulle jo også lige tjekkes. Og her kom så deja vu nr. to. Efter 30 min på øen genfandt jeg den rosenbrystede tornskade og efter et par tiden var spottesangeren der ligeledes igen… altså 10 dage på øen for begge arters vedkommende og tredje gang de blev boget. Lidt kedeligt. Der var en del almindelige sangere, men det blev ikke til andre hits.

 

Heykljómari

 

I går var jeg en tur rundt i nærområdet. Det gav 1k blåhals og 1k høgesanger, men hitsene udeblev. Jeg er dog overbevist om, at de er derude. Måske ikke lige på Nordøerne, men en tur til Suðuroy eller Sandoy ville givet vis give en god sibe eller fem. I hvert fald så Rockmund 6 bryn på Vágar, og hvis de tages som lakmustest for andre sibes, ja, så der er andre sibes derude. De loco’er er bare en tand for svære at luske ene mand… og Pallas’en fra sidste år kunne let have forblevet en sanger sp, hvis det ikke var for Jan Ravnborg og min koordinerede indsat… og nu er Havejan væk og min verdensliste mangler stadig striber.

 

Blaakritjø

 

In english: Yesterday I found a bluethroat and a barred warbler at Árnafirði. Today Svínoy was checked, but only revealed the longstaying lesser melodious grey warbler shrike among the common migrants. But Rockmund reported 6 yellow-browed warblers at Vágar, so there are sibes out there. The only problem is finding a lancey on your own. And the faroese soccer team lost again – same old story.

SiO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s