Lots of birds!

Spotted flycatcher in the former presidents garden - grå flue i den tidligere lagmands have!

I dag var der virkelig fald af de helt store. Kun en gang tidligere har jeg oplevet lignende forekomster af småfugle, nemlig maj 2009. Forskellen er bare den, at faldet i maj 2009 var krydret med 2 x hvidskægget sanger og fem andre su-arter. I dag var der 4 høgesangere i Viðareiði, én i Árnafirði, én i Kunoy og én í Sørvági. Der var 10+ havesanger, 10+ løvsanger, 2 gransangere, 2 karmindompapper, sjagger, tårnfalk, 2 bogfinker, grønsisken, islom, spidsand og 2 skovsangere. Og disse tal dækker kun tre ud af 110 bygder (og igen af dem er migration-hotspots). Altså er der kanon mange fugle i omløb, og hvad har der ikke været på Svínoy i dag? For hver én fugl der er i Viðareiði er der 5 på Svínoy i gennemsnit. Så mon ikke der har været ét par hundrede småfugle – og måske en bjergløvs imellem dem? We’ll never know.

Barred warbler - punksanger - Kunoy

Ellers kom faldet efter sydøstenvind og godt vejr, der i løbet af i går gik over til tung regn. Det betyder, at fuglene har landet, når de har set land. Så lektien er lært. Rent højtryksvejr er ikke vildt befordrende for småfugle – der skal regn og dårligt vejr til, før de sætter sig. Lige nu kikker jeg ud på en blå himmel, og det betyder jo nok, at der “clear out” i morgen. Nej, der skal selvfølgelig nok været noget tilbage, men de store tal vil nok været væk i løbet af natten!

Can you guess?

Todays highlights include 7 barred warblers, 2 common rosefinches and two wood warblers. There are a whole lot of birds around, but the real rarities have yet to show up.

SiO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s