Megen vind…

Den kendte filosof Pascal sagde, at mennesker lever i mellem ekstremer. For stor afstand eller for stor nærhed gør os blinde. For megen varme eller kulde gør os følelsesløse. Vi kan ikke høre for høje eller lave lyde. Ja, vi lever på den gyldne middelvej. Og i denne periode er i endt i en udsædvanlig ekstrem. Normalt sker der intet fordi vinden er i nordvest. Så kommer der kun meget få småfugle. Nu sker der intet fordi, der er for megen vind fra sydøst, som ellers plejer at give mange fugle. Der var op til 27 m/s i vindstødene og åerne løb opad. Det gjorde kratlusken meget besværlig.

Fossur á Køtlum ella harum

Men ihærdighed lønner sig – i hvert fald i det små. Således blev nordøerne tjekket godt og grundt efter omstændighederne. Og det lykkedes at sparke to høgesangere ud af en busk på Viðareiði. Således har jeg fuldet mellem 10 og 14 høgesanger dette efterår, hvilket er mange. Desuden sås en havesanger, 2 lapværlinger og lidt almindelige phyller. Kunoy plantage blev også tjekket og gav én skovsanger og i et splitsekund mellem vindstødene så jeg noget, der lignede en phyl med vingebånd… men det blev ved den ene korte obs, som blot blev noteret i glemmebogen.

Weird wing tag

In English:

Todays birds include 2 barred warblers, 1 wood warbler, 1 garden warbler and 2 lapland longspurs… Nothing much, but quite ok when the 27 m/s are taken into consideration.

Spærret sanger - barred warbler

SiO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s