Efterårets første større fald

Høgesanger - Barred warbler - Heykljómari

19. august drog jeg en tur til Svínoy. Dagene forinden havde budt på steppegulbug og nords på Shetland, så jeg var opsat på noget godt. Det viste sig da også hurtigt, at der var fugle i felten. Første fugl i bogen var således høgesanger i en af de nordligste haver. Denne have, der ikke ser ud af meget, er dog rigtig god, idet den er let at overskue. Således rummede samme have nordsanger 28. august 2009 og sandsynlig buskrørs i okt 2009. Den var dog som høgesangere flest meget sky og lod sig kun beskue ganske kort, men den blev dog fotodokket. Det er første fund på Færøerne i år mig vidende.

Løvsanger - Willow Warbler - Leyvljómari

Længere nede i bygden sad en havesanger sammen med et par 1k løvsangere og pludselig var der også en skovsanger imellem dem. Videre ude mod pallas græshoppesangerstedet var der en mylder af liv i det høje græs. Desværre er et område med højt græs blevet hegnet inde, så man kan ikke traske det igennem som i gamle dage (dvs. 2009). Der var overvejende 1k løvsangere at se, men udenfor bygden var der pludselig endnu en skovsanger i samme hegn som en løvsanger. Ganske kort efter lod en acro sig skue i et splitsekund. Varmt rødbrune farver og en ret tydelig øjenbrynstibe foran øjet betød, at det nok var en rørsanger, men den sank i jorden og blev ikke set siden.

Løvskov - Woodwillow - Grønleyv

Tilbage i bygden sås endnu en skovsanger, der var ringmærket med en metalring. Desværre kunne jeg ikke aflæse ringen, idet den fistrede rundt. Jeg fik heller ikke fotos, hvor noget kan ses. Det kunne ellers være interessant at se, hvor den kom fra.

Skovsanger - Wood Warbler - Grønljómari

Der var desuden lidt alm., islandske og sortgrå ryler samt stenvendere og store præstekraver ved havnen. Så alt i alt en god dag, men samtidig en dag, hvor der lige som manglede et hit. På den anden side blev blev under en promille af Færøernes areal tjekket denne dag, så der har givet vis siddet en lundsanger, vandsanger, steppegulbug eller andet ét eller andet sted… Men som det sker så tit, så klarede det op om aftenen og igår og idag var det øsregn, så der blev intet set. Nu bliver det nordenvind i næste mange dage, så efterårets første fald er godt og vel overstået uden de vilde hits…

Skovsanger - Wood Warbler - Grønljómari

SiO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s