Lokaliteter går igen

Stubbin

Det er et kendt fænomen at navne går igen i norden. Lerwick, Lavik og Leirvík ligger i hver sit land. Svínoy og Svinø ligger også i hvert sit land, selv om der ikke er lige så mange hits på Svinø i DK som FØ. Og jeg måtte da også grine, da jeg så navnet Trolla Vatn Loch på Orkney, hvilket jo er det ‘old norse’ navn trølla vatn (troldevand eller troldesø) (vatn=sø), der bare lige har fået loch som suffix. Nå, men det var alligevel en ret stor overraskelse at jeg lige pludselig fandt ud af, at jeg birdede på Stubben, da jeg var i Vestmanna… Det er et industrikvater med spredt bevoksning, vand og sten (lyder det kendt?) – og så er der taget en del hits i området gennem tiden. Bl.a. er der  set dværghejre, rosenmåge, rosenstær, tundrapiber og kumlien’s måge. En potentiel hitlokalitet 2 timers flyvning fra rådhuspladsen – hvem finder færøernes første rødtoppede fuglekonge eller korttåede lærke her?

Stubbin

SiO

Advertisements

3 comments on “Lokaliteter går igen

 1. Rodmund says:

  Kære Silas.

  Stubbin er ikke et stednavn men blot et firmanavn 😉 området du omtaler hedder “inni á fjørð”, blot for at få tingene i ret perspektiv.

  Mvh
  Rodmund.

 2. Ragnar smith says:

  Det må jeg nok sige det er en virkelig giftig lokalitet, når jeg kommer tilbage til Færøerne skal jeg niok se om jeg også kan støve noget op.

  MVH Ragnar.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s