Foråret banker på døren

Lille Skallesluger (maront)

I dag twitchede jeg lille skallesluger (3. for landet) og fløjlsand (for at tjekke for deglandi) i Vestmanna. De var begge lette at finde og blev fotograferet og set godt. Derefter tog jeg til Tórshavn for at ordne forskelligt. Ved stranden ved Sandagerð tjekkede jeg hætte og stormmågerne. og vupti, så stod rosenmågen imellem dem. En fed fugl, der ikke sådan er til at blive træt af.

Fløjlsand (spegilsont)

Nationalistisk Rosenmåge (Tjóðveldisbrandmási)

Efter Sandágerð tjekkede jeg plantagen ved Hoydal. Det var forunderligt at høre solsortens subsang og der gik helt forår i den. Det samme galt fuglene. Der sås 3 fuglekonger, bogfinke, 6 alliker, 3 grønsiskener og 2 ringduer. OK, jeg ved ikke med sikkerhed hvornår disse fugle er kommet, men jeg har ikke set arterne siden de sene efterår – så jeg tolker det som begyndende forår. Hvor var det bare lækkrt, at der endelig var andre småfugle end de lokale ynglefugle. Jeg glæder mig virkelig til slutningen af april, hvor de første sylvia-sangere begynder at komme. Det bliver dejligt.

Fuglekonge i CIF kvalitet (títlingskongur)

På den triste side, så fandt jeg først to døde grågæs i åen. De var radmagre. Da jeg ankom så jeg desuden en grågås fouragere mellem træerne. Da jeg kørte var den også død. Så de har haft yderst svært ved at klare den barske vinter – så det er da godt, at det endelig er tøvejr.

Ich bin über eine Ganzleiche gestolpert

SiO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s