Mr. Bean Goose

Mr. Bean Goose

Nu er 90 års fødselsdagen og Mr. Beans nytårsaften overstået. Så jeg skulle lige en kort tur, for at få lidt årsarter og tjekke om sædgåsen fra i går var på plads. Vejret var skod, så det lokkede ikke til nogen længere tur. Gåsen blev hurtigt genfundet. Den var åbenbart ikke død af raketter og brag fra fyrværkeriet. Den holdt til samme sted som igår og kunne fotograferes på 5 m afstand i rimeligt lys.

Næb fra siden

Næb forfra

Jeg går ud fra det er en ssp. rossicus, idet den var lille og ret kortnæbbet gås-agtig. Den var kun lidt større end en forvokset tamand. Desuden var max 1/3 af næbbet lyst. Det er ikke orange, men nærmest pink. Dette kombineret med, at der er smalle blege kanter på tertialerne gør, at jeg tror det var en 1k igår og en 2k idag. Men kommentarer til underartsbestemmelse er meget velkomne. Der blev set en ssp. fabalis i 1998, så dette er andet fund af sædgås og første fund af ssp. rossicus. Dette ses også i det massive opbud af twitchere – nemlig nul!

Mr. Bean

Nå, men hvis rossicus og fabalis bliver splittet, så er det endnu en ny for landet, hvis den da godkendes. En herlig måde at slutte 2009 af og begynde 10’erne på!

Ellers gav turen i dag 2 enkeltbekkasiner, dobbek, sgryle, sbag, sølvmåge, stormmåge, hættemåge, tejst, ravn, krage, gråspurv, skærpiber, stær, gråand, krikand, ederfugl, stenvender. Så 18 årsarter – det er ok.

SiO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s