Ugle i haven

Skovhornugle

Skovhornugle

November har været typisk november. Ikke så mange fugle og meget dårligt vejr. Ingen hits og meget at gøre med studier (eksamen 10.nov) og andet. Nå, men lidt er det da blevet til. Og der er stadig fuglekonger, grå grans’er, munke, grønbenede rørhøner og vandrikser i omløb. Efter overstået 3 timers eksamen uden hjælpemidler afreagerede jeg ved at køre til Viðareiði. Der sås bl.a. 2 gråsiskener (sands. flammea), grans og munk. Da jeg skulle tilbage til bilen, der stod ved siden af en have, sad der med et en ffeedd skovhornugle i haven. Kun anden gang jeg ser skovhornugle heroppe. Lækkert!

 

Skovhornugle

Skovhornugle

 

Da jeg tjekkede så Ónagerði, og der kom der en bjergvip overflyvende. Faktisk su-art i endnu lidt over en måned, men jeg fik ikke billeder og kunne ikke genfinde den. Så jeg sender den ikke ind – der skal helst billeder på bordet, når det gælder SU-sager. Vinteren står for døren og mågerne venter på at blive tjekket. De hvide er ikke kommet i antal endnu, idet vi har haft konstant sydlige og østlige vinde. Men ok, det har givet fugle, og denne weekend ser faktisk giftig ud med kraftig SØ-vind. Irland fik lige deres første blåstjert – skal Færøerne få sin første brune løvs, blånattergal eller rubinnattergal i weekenden?

 

Sanglærke

Sanglærke

Hele 5 sanglærker var faktisk også på Viðareiði – øst for bygden, hvor piberne normalt holder til!

 

Grans3

Tristis?

Til slut kan I lige nyde en af de grå granser, som har været stort set over det hele i november. De er temmelig grå med tydelig øjenbrynstribe. Nogle har 1 og andre har antydning af dobbelt vingebånd.

 

 

SiO

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s