Carduelis – igen

Hvidsisken

Hvidsisken

Dagen igår blev brugt på at studere. Nej, ok… et par timer i felten blev det til. Jeg genfandt rosenstæren på Viðareiði fra forleden, men ellers var der ikke meget nordpå. Så jeg tjekkede lige den lille lokale plantage. Der blev jeg modtaget af et mejsetog (uden mejser). 5 fugle fouragerede sammen og bevægede sig rundt. De var der ikke i forgårds, så de var nok lige ankommet. 4 siskener og en karminpap. Nu skulle man tro, at karminpappen var det sjove, idet det er en su. Men nej. De fire siskener fik mest opmærksomhed. To var lyse med grove flanketegninger og så ud som typiske flammeaer.

Hvidsisken

Hvidsisken

En skilte sig ud ved at være lysere end de andre. Den havde spinklere næb, ikke så tydelig flankestribning og en del af overgumpen var rent hvid. Det kan næppe være andet end en 1k excilipes hvidsisken fra Skandinavien eller længere østpå.

Hvidsisken

Hvidsisken

Og så var der en lille negergråsisken. Tydeligt mindre end flammea’erne med mere spinkelt jizz. Ja, det kan jo godt være Færøernes første lille gråsisken. Rostrata’erne jeg har set har altid virket store og bryske, om ikke helt så mørke som denne.

Carbaret eller rostrata?

Carbaret eller rostrata?

Carbaret eller rostrata?

Carbaret eller rostrata?

Og at den dukker op efter 4 dage med kraftig sydøstenvind og fouragerer sammen med skandinaviske fugle taler vel også for lille gråsisken, selv om det selvfølgelig ikke udelukker rostrata. Fuglene sås gennem en time på ned til 5 m afstand. En god dag i den lokale…

Carbaret eller rostrata?

Carbaret eller rostrata?

Karminpap

Karminpap

SiO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s