Fairøerne

Ja, hvorfor ikke. Det er jo helt Fair Isle tilstande disse dage. Der har været et par dage med kraftig østenvind, og det har givet fugle. Mange fugle. Rigtig mange fugle – i færøsk format. På Nordøerne er vi oppe på 300+ fuglekonger, ca. 10 gærdesangere, 1o munke, 30+ grans, 1-3 bryn, 2 høgesanger, pallas græshoppesanger, 2 karmindompapper, skovsneppe og en acro sp. Som det fremgår af dette, så er det ikke mange fugle man skal tjekke før der er hits. Sådan er det på Fairøerne.

Fairøerne

Fairøerne

Igår var der som sagt en fugl på Svínoy. Jeg obsede den under ½ min og fik 3 skodfotos af den. Jeg mailede den til cheferne, eksperterne, profferne og dem, der er nede på jorden. Første svar fra de fleste var rørs/buskrørs. Men så i morges var der med et konsensus om, at det var en Savi… Nå ja, hvorfor ikke? Da den så kom på netfugl dementerede THH den som han plejer. Det er en oktober-acro… hvad skod er det? Rørs, lille rørs eller buskrørs? Det er vel mulighederne, selv om benene er pink…

Acrostella sp.Acrostella sp.

Red-flanked Bluetail is one of the most saught after sibes. Ja, og derfor (om ikke andet så for at nyde fuglen) tog  jeg til Sumba igår (væk fra min kære Svínoy [Svíneee]). TEO fik nemlig en blåstjert, som JKJ havde fanget i sin helgolandsruse tirsdag eftermiddag til sine navigationsforsøg. Den fik jeg så at se. Man, hvor var den flot. Men den blev ikke sat ud med det samme. Vi begyndte nemlig dagen med at ringmærke ca. kl. 7:45. Imens TEO åbnede nettene så han en aves sp i en have, hvor et net stod og tænkte straks, at det var noget, der skulle fanges. Og 10 sek senere råbte han og stod smilende om hele 5øren med en 1k blåstjert i hånden. Den anden for Færøerne og det på kun to dage… fedt, fedt, fedt… som RS plejer at sige. Desuden var der 4-5 bryn og en mulig østlig rødstjert i Sumba. Hvem kan bestemme den.

 • Blåstjert han 2
 • Blåstjert
 • Rødstjert ssp

  Rødstjert ssp

  SiO

  Advertisements

  Leave a Reply

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

  w

  Connecting to %s