Stilhed før stormen

September har været temmelig sløv. Det lykkedes mig kun at ædle to su-arter og jeg så ingen rigtig gode hits – men forhåbentlig var det blot stilhed før stormen. Under alle omstændigheder ser vejret i nat virkelig godt ud, idet vi får op til 25 m/s fra sydøst til nordøst. Når Shetland har 3 og Norge 1 tundrapiber, så burde der vel falde en af til Færøerne, nu vinden bliver god.

Fjørulógv

Strandhjejle

Ellers var jeg nede og hilste på TEO i Sumba 26. – 28. sep. og så bl.a. et billede af en petrel. Den er godt nok som petrellignende fugl, men ikke ligefrem national geographic kvalitet. Spændende med SU siger til den. Efter 8 dage med vestenvind og ingen yanks var der ikke meget at se. Dog var det meget sjovt at følge med i TEO’s projekt om trækmønstre. I alt er ca. 30 sangere importeret fra Blåvand, forsynet med sendere og sluppet løs i Sumba for at se deres evne til at navigere. Reslutaterne er ikke behandlet endnu, men en havesanger høvlede ud i 15 m/s stik modvind og fløj mod vest. Next stop New York? (Som RoC ville have sagt)…

Hvítstelkur

Hvidklire

På Akraberg havde der et par dage stået en 1k strandhjejle, som jeg fik fotograferet, men ellers var det pænt sløvt dernede. Jørgen Rabøl, Jan Ravnborg og undertegnede tog så på fugl nordpå. Der var nu ikke meget, men det gav to hvidklirer ved Hvalba, så lidt kom der da ud af anstrengelserne. Desuden poserede en dværgfalk ved Sumbas losseplads… når det ikke er så mange fugle kan et godt foto redde dagen!

Dværgfalk

Dværgfalk

28. sep. spottede Jørgen en bynkefugl (på lokalt slang bingo-fugl) og mens jeg fotograferede den, sås en stenpikker med lidt afvigende haletegning. Men desværre bare en afvigende almindelig en af slagsen.

Stenpikker

Stenpikker

SiO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s