Pterodroma, Smith og Citvip

Ja, når man endelig får selskab på Øerne så går det ikke stille for sig. TEO og KT er kommet for at ringmærke i forbindelse med et særdeles spændende projekt om fugles orienteringsevner.

Men kære venner… Da de tager færgen til Suðuroy flyver en pterodroma forbi færgen. Hvor heldig kan man være? Fuglen er fotograferet, men idet de er uden net på Akraberg, er disse ikke kommet online endnu. Dog oplyser TEO at næb og andre features ses, og fuglen kan bestemmes til fea’s petrel. Accepteres den er det færøernes første. Dog blev en obset lige på grænsen mellem Færøerne og Shetland 24. juni 1996. Denne fugl har givet vis også gæstet færøsk farvand. I juni 2001 blev en obset af en erfaren havfuglemand. Den blev dog forkastet, og der var ikke fotos af fuglen. Så med 3 fugle på 13 år, så er der håb for, at arten måske ikke er så sjælden alligevel. Ellers har de fundet citronvip idag – og da der ser ud til at komme to amerikanerlavtryk i løbet af 10 dage, kan det blive rigtig sjovt…

Mulig smith (1)

Ellers har Rockmund fundet en mørk sølvmågetype – se netfugl.  De fleste er hug på smith (yank sølv), men billedkvali er  ikki i top. I torsdags tjekkede jeg 7200 mukker for at finde pterodromaen uden held og tog derefter på mågejagt. Det er altid sjovt og kastede en super mørk sølvmågetype, måske en smith af sig? Desuden en bleg 2k der ikke matcher vores lokale fugle. En Michahellis? Bedøm selv og giv gerne din mening til kende.

Mulig smith

Mulig smith (2)

Mørk sølvmåge 1

Mørk sølv eller smith (en anden fugl end de 3 øverste)!

Meget mørk europæisk sølvmåge???

Meget mørk europæisk sølvmåge???

Larus sp 2

Samme som ovenfor i flugten

Samme som ovenfor i flugten

SiO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s