Status efter et år på Færøerne

Vores nye bil og en høgesanger

Vores nye bil og en høgesanger

Ja, så er det et år siden vi, Julianna, Silja og undertegnede flyttede hjem til Færøerne. Og der er sket en hel del siden da. Vi har købt hus, bil, Julianna studerer og jeg studerer og Silja er lige begyndt i børnehave.

Færøernes 2. citronvip

Færøernes 2. citronvip

På fuglefronten er der også sket en del. I alt har jeg ind til videre fået 31 su-fund godkendt. Heldigvis græder vi ikke så meget over su-arter, der forkastes, for med så mange fund, kan det ikke undgås, at alt ikke godkendes.

Færøernes 3. hvidskæggede sanger

Færøernes 3. hvidskæggede sanger

Selv om det ikke er blevet til arter, der virkelig er vp-mega’er, så er det da blevet til flere gode. Af nye arter for landet kan nævnes en kohejre (der uden jeg vidste det var set af en bonde et par dage før), en sort glente, temminck’s ryle (ikke behandlet af SU endnu) og en nattergal (der blev økset af SU). Af andre sjovere arter kan nævnes spottesanger (nr.2 for landet), citronvip (nr.2), stillits (nr.4), nordsanger (nr.4), 3 hvidskæggede (nr. 3-5), sortkrage (nr. 5) og hvidsisken (nr.3).

Færøernes 1. kohejre

Færøernes 1. kohejre

Desuden har jeg måtte twitche hele to gange. Rockmunds lille bjergand og amerikanske pibeand på Sandoy blev begge twitchet med succes. Så ønsker du et afstesssende fugleliv, men få twitch og står sandsynlighed for at finde dine egne fugle, så flyt til Færøerne.

Færøernes 1. sorte glente

Færøernes 1. sorte glente

Færøernes 1. lille bjergand

Færøernes 1. lille bjergand

Færøernes 3. hvidsisken

Færøernes 3. hvidsisken

I Danmark er der i samme periode set temmincks ryle, lazuli x indigofinke, turteldue, sivsanger, vandsanger og en mega, stribet græshoppesanger 🙂

SiO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s