Fald på Færøerne

Så skete det igen. Fald på Færøerne. En lille uge med sydøstenvid og lunt vejr har virkelig givet fugle. Det begyndte så små på Svínoy, hvor der var mange sylvia’er, phyller, snappere, rødstjert og færøernes første nattergal 18. maj.

Siden var krattene fulde den 19. maj i Klaksvík, hvor en mulig gulbug blev obset.

20. maj fortsatte det og 21. maj blev det til fest. Rockmund, Janus Hansen (big boss, formand for Færøernes Ornitologiske forening) og undertegnede havde sat 4 dage af til obs på Suðuroy. Dagen begyndte med en rørspurv, men det skulle blive bedre.Svartstelkur På vejen mellem Akraberg og Sumba blev Færøernes 6. sortklire boget og dokumenteret. Og der blev set en rovfugl sp i et splitsekund, men den sank i jorden. Siden kørte vi til Sumba. Der var liv i hvert et krat. 6 rødstjerter, masser af phyller, sylvia’er og snappere samt bynkefugle og svaler. Da Sumba var tjekket tog vi til Trongisvági, idet der var obset en gøg dagen forinden. Vi tog dertil og tjekkede lige den gylde have ved siden af plantagen. Kinnhvitur ljomariDer sås en hvidskægget sanger han. Der var lidt forvirring, idet den sås næsten samtidig i hver ende af haven. Men vi tænke, at det ikke kunne passe. Haven rummede både torn, gærde og havesangere samt to brogede. Efter at have dokumenteret hannen ved at sidde udenfor haven og se den i sangflugt, fandt vi gøgen. Høvureyd ontSå kørte i til Hvalba, hvor vi fandt en taffeland. Kinnhvitur ljomari6Kommet godt hjem tjekkede vi billeder, og HOVSA… et billede viste en sylvia med gærdesanger-overside og orange ben… var det en hvidskægget hun? Sådan noget sker, når der obses mere med kamera end kikkert… Så dagen efter blev den hvidskæggede han set igen, og en nydelig hun blev også set 🙂

Rørhøg223. maj fandt vi endelig rovfuglen. En rørhøg, der virkelig blev mobbet big time. Det var øernes 6. rørhøg og den blev bl.a. mobbet af øernes 5. sortkrage.

Vel kommet hjem kom det frem (der meldes ud heroppe via mailingliste, så det går langsomt), at der 21. maj bl.a. var set pileværling og blåhals. Færøerne rykker, når der er fald!

SiO

Advertisements

2 comments on “Fald på Færøerne

 1. ragnar smith íngarsónnur says:

  Fik den 26. juni Blåhals rastende på Mykines ved bygden men var for langt væk til at tag billede af.

  MVH Ragnar

 2. Peter Borg says:

  Kan nogen fortælle mig, hvor på Færøerne det er lettest at se lunder fra fjeldet/kysten, så man ikke behøver sejle foran et fuglefjeld eller gå langt fra en vej?
  Det skal ikke være på Myggenæs.

  Venlig hilsen,

  Peter Borg
  Hørsholm
  pkborg@mail.dk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s