En, to, Kumliens

I dag lørdag d. 31 januar var Rockmund (Rocky), Havejan (Jar) og SiO på Sandoy for at tjekke op på en putativ lille bjergand, der blev obset af Rocky.

Vi begyndte alle med god mad fredag aften og Jar have lidt sigle malt med. Kl. 7:00 stod vi op og lidt over 8:00 stod vi ved Toftavatn og havde gråmåge, nordlap og blishøne. Faktisk skete der ikke andet en et kapløb mod uret for at nå færgen 10:30 til Sandoy.

Vi obsede mukker på turen, der ikke gav andet. Da vi var ved at lægge til så vi først en 2k hvidvinget og vupti kommer en ad. hvid måge forbi og vi råber noglelunde ‘kumliens’ samtidig i munden på hinanden. Tydelige grå tegninger på håndsvingfjerene – så var den i hus.

kumliens-a3lille

Da vi kom ud af færgen blev kumlien’s hurtigt genfundet og dokumenteret. Her ses to forskellige fugle, der begge sås samtidig i havnen.

kumliens-b1lille

kumliens-a1

kumliens-b2lille

kumliens-a2

Siden smuttede vi til Sand, hvor vi så 120 pibeænder, 2 canadagæs, knortegås, 7 kortnæbbede gæs, 20 bramgæs, spidsand, 10 krikænder, 8 bjergænder og ca. 30 troldænder. Vi fandt også en bjergtrold, der måske er samme fugl som Rock så i sidste uge. Hvad synes I?

Er dette samme fugl?

Er dette samme fugl?

 

Da vi kom tilbage til Skopun blev endnu en kumliens med noget svagere tegning lokaliseret. Bemærkelsesværdigt var det også, at den ene stående fugl var meget svær at se tegninger på. Først i flugten kom tegningerne retteligt til syne!

Så ingen lille bjergand, men hvad gør det med to fede kumliens’er?

SiO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s