Bryn eller ikke bryn

12. oktober 2008 var den færøske ornitologiske forening på tur til Suðuroy. I Sumba så vi den vedhæftede sanger. Jan Ravnborg og undertegnede diskuterede fuglen på stedet, idet den fremstod særdeles grå og mat i farverne i forhold til almindelige hvidbrynede løvsangere. Udover dette var det forreste vingebånd meget utydeligt. Jeg havde selv set et bryn dagen forinden og Jan så et bryn senere på dagen i Porkeri. I telefonsamtale senere diskuterede vi igen fuglen den fremstod markant anderledes end et standard bryn.

Da vi gerne ville se den lidt bedre spillede jeg først hvidbrynet løvsanger af på mobilen. Dette reagerede fuglen slet ikke på. Derefter spillede jeg hume sanger og dette reagerede den straks på. Den strøg ud af busken og fór ivrigt omkring. Desværre hørte vi den aldrig sige noget som helst.

Hume sanger var selvfølgelig i tankerne, idet Rodmund á Kelduni mente at have set i dagen forinden i Sørvági. Vi mente dog ikke, at denne kunne være en hume, idet fødderne var lyse med mørke ben. Jeg tog en del billeder af fuglen med henblik på at få den sikkert bestemt senere. Hermed er den sendt videre til jer.

SiO

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s